Jedlá a degustácie
Snúbenie jedla a vína
Našu kuchyňu mali možnosť obohatiť významné osobnosti v oblasti GASTRO ako Jozef Hromják (Varil v Zürichu i v Prahe, viedol kuchársky tím hotela celosvetovej značky v metropole východu. Víťaz dvoch celonárodných kuchárskych súťaží, člen Národného tímu kuchárov a cukrárov, držiteľ bronzového pásma zo svetového pohára Expogast Luxemburg 2014 a bronzovej medaily z Kuchárskej olympiády IKA 2016 v Erfurte. Momentálne je šéfkuchárom reštaurácie ZORE v Košiciach) a pán Hubálek (Majiteľ reštaurácie Hostinec u Hubálku v Kostelci nad Orlicí. Reštaurácia sa pýši prestýžnou známkou „Czech specials“ a „Czech Regional“).Ochutnávky sme niekoľko krát prenechali uznávanému someliérovi Vladkovi Hronskéhmu (Vladko pracuje ako profesionálny znalec v oblasti vinárstva a vinárskeho marketingu takmer pätnásť rokov. Je známy ako poradca, lektor odborných kurzov, autor stovky odborných článkov i publikácií o víne, spoluzakladateľ Asociácie someliérov Slovenskej republiky. Nechýba v odborných porotách na významných enologických a someliérskych podujatiach (Concours Mondial, International Wine Fair, Vinitaly, Austrian Wine Challenge, Vinagora, Grand Prix Vinex). Na domácej pôde založil a odborne rozvinul konkurzy a výstavy vín VINOFEST, HORECA VÍNO SOMELIEROV, WINE SNOW).